Három Gripen húzott át az Országház felett

Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren.

Forrás: MTI2024. 08. 20. 9:38
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állami rendezvények között kiemelt érdeklődés övezi a Magyar Honvédség által celebrált légi parádét, amelyen a magyar légierő legmodernebb harci repülőgépei és helikopterei kápráztatják el a nézőket, látványos formációkban, füstcsíkokkal tisztelegve az ünnep előtt. 

A kecskeméti repülődandár három Gripen harcászati repülőgépből álló köteléke húzott át a Kossuth tér fölött, miután az Országház előtt felvonták a nemzeti lobogót az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén. 

A Magyar Szent István-rend kitüntetéseit tizenegy órakor adják át, az ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet pedig tizenhét órakor kezdődik a Szent István-bazilikában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.