Íme az idei nemzeti ünnep Sós sétáló süteménye + videó

A Pásztor reggelit augusztus 18-a és 20-a között a Magyar ízek utcájában lehet megkóstolni.

2024. 08. 16. 14:35
Budapest, 2022. augusztus 20.
Érdeklõdõk a Magyar Ízek Utcája programsorozaton a Várkert Bazárnál 2022. augusztus 20-án. Az augusztus 20-i Szent István Nap rendezvénysorozatához kapcsolódó rendezvényen a kilátogatók a Kárpát-medence gazdag ízvilágával és gasztrokultúrájával ismerkedhetnek meg.
MTI/Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vajas lágyság, a házi túró, a sonka és a lila hagyma harmóniája teszi igazán különlegessé az idei díjnyertes Sós sétáló süteményt, a Pásztor reggelit, amelyet az ásotthalmi Kézműves Varga Pékség készített el. Tanács András, a győztes termék megálmodója, a pékség tulajdonosával, Varga Ferenccel közösen mutatta be alkotásukat Szente Vajknak, a Szent István-nap nagykövetének.

Az ásotthalmi Kézműves Varga Pékségben a péksütemények előállításához kizárólag vajjal dolgoznak, a felhasznált töltelékeket és lekvárokat maguk készítik el, sőt a gabonát is saját, házi malmukban őrölik. A kézműves pékség 2022-ben indult először a Magyar Pékszövetség Szent István-napi kenyérversenyén, ekkor az Innovatív kenyérnek és az Édes, vajas sétáló süteménynek járó első díjat ítélte nekik a szakmai zsűri.

Az idén a Pásztor reggeli elnevezésű alkotásukkal nyerték el a Sós sétáló fődíjat,

amely minden versenykritériumot teljesít: egy sós ízvilágú, könnyen szállítható és fogyasztható, dekoratív megjelenésű sütemény. 

A Pásztor reggelit augusztus 18-a és 20-a között a Magyar ízek utcájában is megkóstolhatják a Magyarország születésnapját ünneplők.

Ugyanitt várja az érdeklődőket az idei nyertes Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér is, amelyek szintén nagy kedvenccé válhatnak.

A Szent István-nap programjai, valamint az előadókkal és a műsorokkal kapcsolatos részletes információk elérhetők a folyamatosan frissülő honlapon és az ünnepségsorozat hivatalos mobilalkalmazásában, ami letölthető a Play áruházból és az App Store-ból is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.