Idén is akadálymentesek lesznek az augusztus 20-i fő rendezvények + videó

Nyitrai Zsolt és Kovács Zoltán ismertette a részleteket.

Forrás: MTI2024. 08. 15. 11:07
Budapest, 2023. augusztus 20.
Tûzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án. Elõtérben az Erzsébet híd.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is akadálymentesek lesznek augusztus 20-án a Szent István-nap fő rendezvényei – közölte Nyitrai Zsolt a közösségi oldalán közzétett videójában.

Mindenkinek joga van a méltó ünneplésre, függetlenül attól, hogy milyen kihívásokkal néz szembe a mindennapokban

– hangsúlyozta a miniszterelnök főtanácsadója. Hozzátette: a fogyatékosságügyi szervezetek és a kormány közötti együttműködési megállapodásnak köszönhetően idén is odafigyelnek az állami ünnep szervezői a speciális szempontokra.

Augusztus 20-án a Szent István-nap fő rendezvényeit „fizikailag és infokommunikációsan” is akadálymentesítik, így mindenki teljes joggal, méltósággal és örömmel élheti át a közös együttlét pillanatait – hívta fel a figyelmet Nyitrai Zsolt. Hozzátette:

Ünnepeljünk együtt, akadálymentesen, közösen. Isten éltessen, Magyarország!

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte:

idén is készen áll minden arra, hogy augusztus 17-én este elkezdődhessen a Szent István-nap, Magyarország születésnapjának programsorozata, illetve az ehhez kapcsolódó események.

Tizenkilenc rendezvényhelyszín, több száz program, és a végén, augusztus 20-án este, Európa legnagyobb és a világ egyik legnagyobb tűzijátéka várja az érdeklődőket, köztük minden fogyatékossággal élőt is – mondta.

– Mozgássérült emberként külön öröm számomra, hogy idén is akadálymentesen tudjuk megtekinteni az augusztus 20-i tűzijátékot. Gyertek és ünnepeljünk együtt! – mondta Nagy Vivien Európa-bajnoki bronzérmes boccia versenyző.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.