Karácsony emberének már csak a remény maradt

Már most a költségvetés elfogadásának csúszásáról beszél a főpolgármester-helyettes.

Forrás: 24.hu2024. 08. 07. 15:10
Budapest, 2023. január 25. Karácsony Gergely fõpolgármester, Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes és Tüttõ Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes (j-b) a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. január 25-én. Fotó: MTI/Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes a 24.hu podcastműsorában a főpolgármester háttértárgyalásai kapcsán megjegyezte, két esetben álltak volna már elő részletekkel a felek: ha Karácsony Gergely és Magyar Péter eredményre jut, vagy ha ellehetetlenül a megállapodás.

A lap kérdésére, hogy augusztus végére lehet-e már kézzelfogható eredménye a megbeszéléseknek, a főpolgármester-helyettes úgy reagált, hogy felesleges nyomást gyakorolni a tárgyaló felekre, s egyébként is az októberi alakuló ülésig kell megállapodásra jutni.

Kiss Ambrus a podcastműsorban kifejtette, maga részéről kész folytatni a munkát, ha felkéri Karácsony Gergely, és a közgyűléstől is megkapja a bizalmat. Azonban erre jelenleg nagyon kevés esélyt lehet látni, ugyanis korábban Magyar Péter már kijelentette, nem hajlandók megszavazni főpolgármester-helyettesnek Kiss Ambrust és a szocialista Tüttő Katát sem. 

A főpolgármester-helyettes a közgyűlésben arra számít, hogy sikerül végigvinniük a ciklust, és a legfontosabb ügyekben megszerezni a többség támogatását. 

Ennek érdekében, ha kell, akár a Fidesszel is el lehet jutni egy kompromisszumos megállapodásig, például a költségvetés ügyében. 

Kiss Ambrus a műsorban azt állította, hogy a 2025-ös költségvetésről csak jövő februárban tudnak majd dönteni. A politikus egy kifogással is előállt az ügyben, azt állította, igazodnak a kormányhoz, amely csak az amerikai választások után, az idei év végén tervezi benyújtani a központi költségvetést.

A következő ciklus főbb programpontjai közül a lakhatás, illetve a foglalkoztatás javítását emelte ki. Ezek a célkitűzések kísértetiesen hasonlítanak Karácsony Gergely 2019-es ígéreteihez, amelynek döntő többsége öt év alatt sem valósult meg. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.