Kiss László, óbudai polgármestert egy volt kollégája dobta fel, újabb részletek derültek ki

A DK-s politikus mindent tagad.

Forrás: Hír Tv2024. 08. 16. 21:39
HZ1_2337
20221130 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óbuda letartóztatott polgármestere, Kiss László minden vele szemben megfogalmazott gyanúsítást abszurdnak tart, erről Zamecsnik Péter ügyvéd, Kiss László védője beszélt péntek este a Napi aktuálisban – olvasható a HírTv oldalán.

Kiss László narratívája szerint neki semmi köze ezekhez a történetekhez. Arra a felvetésre, hogy az óbudai korrupciós botrány egy újabb kulcsfiguráját engedték ki a letartóztatásból, cserébe azért, hogy rávallott a polgármesterre, Zamecsnik Péter közölte, ezt a gyanút ő maga is megerősíti.

– A polgármester úr korábbi munkatársa egyezséget kötött az ügyészséggel a saját érdekei mentén, nagyon kedvező büntetési tételben állapodtak meg (...) ennek az úrnak 14 hónapot kell fogházban töltenie – árulta el Zamecsnik.

– A gyanú szerint több bűncselekmény köthető Kiss László nevéhez: egyrészt túlárazott szerződéseket kötöttek munkákra, illetve fiktív munkákra fizettek ki pénzeket, valamint a pénzmosás bűncslekeménye is felmerült

– hangzott el a műsorban.

Zamecsnik Péter elmondta, Kiss László teljes mértékben abszurdnak tartja a vádakat, mivel a tettestársak közül vannak személyek, akikkel a DK-s politikus – elmondása szerint – még soha nem is találkozott, nem ismeri őket. Kiss László tehát továbbra is azt állítja, hogy neki semmi köze a történtekhez.

Az adás a cikk végén, illetve ide kattintva megtekinthető.

Borítókép: Zamecsnik Péter a Napi Aktuális műsorában (Fotó: Képernyőkép/ Hír Tv)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.