Kiszivárgott, mi történik a hírhedt óvszermentes gólyatáborban

Többen a megalázó bánásmód miatt korábban hazamentek.

Forrás: Eduline2024. 08. 21. 13:45
A Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a BME központi K épületének részlete, a Mûegyetem rakparton. Fotó: MTVA/Balaton József
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óvszerügy csak a jéghegy csúcsa – derült ki a gólyák kiszivárgott beszámolóiból, miután véget ért a BME VIK bodajki augusztus 14–17-i gólyatábora. 

Ezek alapján az új hallgatók táskáit kipakoltatták érkezéskor, a ruháikat ellenőrizték, így a fehérneműket is. Az ételt kidobatták a gólyákkal,  gyógyszereket elkobozták, de talán az alábbi mondat a beszámoló legdurvább része:

Mindenkinek kötelező a testi motozás, amit a biztonsági szolgálat végzett.

A fiatalok az első nap csak késő este kaptak enni, a szobák ráadásul koedukáltak voltak, ami azt jelenti, hogy 13 fiú mellé jutott egy-két lány, ráadásul mindegyikben két felsőbbéves aludt a földön, hogy „testükkel megakadályozzák” a mosdóba való kijutást, erre ugyanis külön szabály vonatkozott – írja az Eduline.

Napi max három darab egy perc után üvöltve jöttek, hogy menjenek ki az emberek, jönne a következő csapat. A fürdés sem volt sokkal jobb. Fiúknak két, lányoknak öt percük volt. Stopperrel mérték. Ebbe beletartozott a tusolás. a fogmosás, a mosdózás és az öltözködés. Végig egy piros baseballütővel ütötték a falat és a zuhanyfülkéket, üvöltöztek, hogy siessünk, mindenki ránk vár. Nagymosdózni tilos volt, esélyed sem volt rá, mindig verték a fülke ajtaját

– írta az egyik résztvevő, aki úgy véli, a gólyatábor inkább egy kiképzőtáborra hasonlított, de arra is akadt példa, hogy a szervezők az alvókról készítettek fényképet, amit az egész tábor előtt kivetítettek. A portál információi szerint 

többen a megalázó bánásmód miatt korábban hazamentek.

Emlékeztetnek arra is, hogy a BME VIK gólyatábora az a hely, ahova tilos volt gumióvszert vinni, ugyanis Radács Kristóf, az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke szerint az 

óvszer tiltása eredményesebben megakadályozza a nemi együttlétet és a nemi betegségek terjedését, mint az óvszer. 

Radács akkor úgy fogalmazott, hogy a megszokottnál szigorúbbak a szabályaik, szerinte ezzel „biztosítani tudják azt, hogy minden gólya úgy távozzon a táborból, hogy értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban volt része”. Arról egyelőre nem érkezett hallgatói beszámoló, hogy volt, aki valóban jó hangulatban hagyta el a tábort.

Korábban az óvszerügy egyébként elég nagy felháborodást kelttet a politikusok között is. Deutsh Tamás, a Fidesz EP-képviselője azt írta,

Az óvszer kitiltásával szeretnék megakadályozni a hallgatók közötti szexet a BME gólyatáborában. Régen minden jobb volt!

míg Menczer Tamás a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerint baromság az egész ügy. Bővebben a témában alább olvashat:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.