Már nem lélegzett az ötéves kisfiú, amikor kiemelték a medencéből Hévízen

Hatalmas szerencséje volt.

Forrás: Országos Mentőszolgálat2024. 08. 21. 13:05
Handrail,Of,The,Public,Swimming,Pool.,Horizontal,Photo,medence,fürdő,lépcső
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szolgálaton kívül, egészségügyi helyszínbiztosítóként dolgozott Zombory József keszthelyi mentőtiszt Hévízen, amikor egy ott pihenő házaspár minden szülő legrosszabb rémálmát élte át fürdőzés közben – írja közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. 

A négygyermekes pár öt év körüli kisfia játék közben esett be a medencébe, azonban úszni még nem tudott. A rémült édesapa a vízimentő segítségével azonnal a gyermek segítségére sietett, kimentették a kisfiút, aki már nem lélegzett. Zombory is a gyermekhez rohant és elkezdte az újraélesztést, miközben a mentők értesítésére instruálta a jelenlévőket és koordinálta a fürdő dolgozóit, akik végig segédkeztek az életmentésben. 

Az időben érkezett segítség végül rövid időn belül sikerre vezetett, és a kisfiú légzése visszatért – fűzték hozzá. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.