Lehúzásra figyelmeztet a Fővárosi Vízművek

Több mint 130 ezer mérőóra hitelesítése jár le év végéig.

Forrás: MTI2024. 08. 28. 12:12
Debrecen, 2019. január 9.
A hideg idõ miatt elfagyott vízórák a Debreceni Vízmû Zrt. Balmazújvárosi úti telephelyén 2019. január 9-én. A vízmérõk fagy elleni védelmérõl az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia. Ha a meghibásodás ennek elmulasztásából ered, a mérõ cseréjének költségét, illetve az elfolyt víz díját is az ingatlantulajdonosnak kell viselnie.
MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy, a társasággal nem szerződött vállalkozás meg akarta téveszteni a fogyasztókat úgy, hogy a cég minősített partnereként hirdette magát, és lakás-mellékvízmérők cseréjéhez ajánlotta szolgáltatásait – közölte a Fővárosi Vízművek. A társaság óvatosságra inti ügyfeleit, és azt kéri: ellenőrizzék a társaság honlapján, hogy valóban szerződött partnerrel vették-e fel a kapcsolatot.

A közelmúltban derült ki a megtévesztés. A vállalkozás nem tájékoztatta a megrendelőket a cserefolyamat teljes költségéről, így arról, hogy a mérőcserét követő plombálást már a Fővárosi Vízművektől külön kell megrendelni,

ennek díja pedig ebben az esetben az ügyfelet terheli.

A szolgáltató emlékeztetett: rekordszámú, több mint 130 ezer lakás-mellékvízmérő hitelesítése jár le idén a szolgáltatási területükön, és mivel ezek a nyolc évre hitelesített mérők a fogyasztók tulajdonában vannak, a cseréjükről is nekik kell gondoskodniuk.

A csere legegyszerűbb módja, ha a munkát a társaság valamely szerződött partnerétől rendelik meg, hiszen ők a mellékmérő cseréjének teljes munkafolyamatát elvégzik, beleértve az üzembe helyezést is.

Az idén lejáró mellékvízmérők december 31-ig hitelesek, és ahogy közeledik az év vége, úgy fogynak egyre gyorsabban a társaság és szerződött partnereinek szabad időpontjai.

Ezért érdemes minél előbb gondoskodni a mérőcseréről, hogy az egészen biztosan még az idén megtörténhessen.

A visszaélésre vonatkozó panaszbejelentések kivizsgálását a társaság saját hatáskörében megkezdte.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.