Magyar Péter hazudott a Szent Imre-kórházról

Szembesítették a valósággal a Tisza Párt elnökét.

2024. 08. 28. 12:49
Magyar Péter kórházi látogatása.
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyar Péter azt állította, szakdolgozóhiány miatt szünetelt a betegfelvétel a Szent Imre-kórházban, ezzel szemben a valóság és az igazság a következő: aznap (és az előző napokon) olyan erős hőhullám volt, hogy különböző szívbetegekkel egyszerűen megtelt a belgyógyászat, így és ezért másnap reggelig szünetelt a betegfelvétel – mutatott rá Bayer Zsolt, lapunk publicistája tegnapi véleménycikkében.

Felhívta a figyelmet, hogy Magyar Péter a Szent Imre-kórházban arról beszélt, hogy „nővérszakdolgozó-hiány miatt” szünetel a betegfelvétel. Ezzel szemben a valóság és az igazság a következő: aznap (és az előző napokon) olyan erős hőhullám volt, hogy különböző szívbetegekkel egyszerűen megtelt a belgyógyászat, így és ezért másnap reggelig szünetelt a betegfelvétel.

Ám a mentők minden egyes beteget átszállítottak vagy a Dél-pesti Centrumkórházba, vagy valamelyik másik ügyeletes kórházba, tehát egyetlenegy beteg sem maradt ellátatlanul. S hogy mindez miképpen volt lehetséges egyáltalán? Úgy, hogy a mentőszolgálatnál rendelkezésre áll a megfelelő mennyiségű esetkocsi. S miért áll rendelkezésre? Azért, mert ez a kormány ezeregyszáz (1100) mentőautót szerzett be, lecserélte az összes régit és bővítette a flottát. De vajon mennyivel bővítették ezt a flottát a Gyurcsány- meg a Bajnai-korszakban? Mondom: nulla, azaz nulla darab gépkocsival

– fogalmazott Bayer Zsolt.

– De azért akkor is történt intézkedés, méghozzá ez: akkoriban törvény szabályozta, hogy egy mentőautó mennyi ideig futhat, mennyi ideig lehet használatban. A törvény akkor ezt nyolc évben maximálta. Mit csináltak a komcsi-libsik? Felemelték tizenhárom (13) évre a maximum használati időt! – olvasható a cikkben.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a hétvégén lapunknak elmondta: amit Magyar Péter a kórházakban tesz, az egy hecckampány.

Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, mivel amit a kórházakban művel, az minden, csak nem tájékozódás. Zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét, órákon át grasszál fel-alá a kórházakban, miközben Jakab Péter stílusában személyeskedő és dehonesztáló megjegyzésekkel alázza meg a gyógyító munkájukat odaadással végző kollégákat. Ebből elég volt!

– szögezte le Takács Péter.

A sorozatos botrányok miatt az államtitkár elrendelte, hogy Magyar Pétert valamennyi kórház csak munkaidőben fogadja, és ugyanaz az elbánás illeti meg, mint bármelyik másik képviselőt.

Borítókép: Magyar Péter kórházi látogatása (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.