Már úton van egy hidegfront, de a kánikula felé menetelünk

Végetérnek a kellemes nyári napok?

2024. 08. 07. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakhoz hasonlóan a szerda reggel is hűvösen, 11 és 17 fokkal indul. A HungaroMet tájékoztatása szerint a délelőtt folyamán lassú melegedés veszi kezdetét, de megfőni azért nem fogunk, a legmagasabb hőmérséklet 30–33 fok között alakul és a légmozgás is gyenge lesz.

Csapadék késő estig nem valószínű, a nyugati határ környékén viszont előfordulhatnak záporok, zivatarok. Késő estére ismét felfrissül a levegő, 17 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Napos, átlagosnak mondható idő vár ránk szerdán Forrás: HungaroMet

Lassan fogunk megfőni

Bár az elmúlt hetek kegyesek voltak hozzánk, a meteorológusok elárulták, hogy a XXI. század legmelegebb júliusán vagyunk túl, a hőhullámok és a magas középhőmérséklet mellé az aszály sem kímélte hazánkat, volt olyan terület, ahol egész hónapban nem volt csapadék.

Azt ugyan még korai megmondani, mi vár ránk augusztusban, de annyi bizonyos: 

a felénk haladó hidegfront csupán súrolni fogja hazánkat csütörtökön, így kiadós esőre és jelentős hőmérsklet-visszaesésre sem számíthatunk. A következő napokban viszont fokozatosan melegszik fel a levegő, és a hét második felében már újra a kánikula felé menetelünk. Tartós csapadék továbbra sincs kilátásban.

 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.