Megbírságolták a pécsi önkormányzatot

Egy félmilliárdos telefonos tender érvénytelenítését jogsértőnek találták.

2024. 08. 06. 14:41
Pécs, 2023. szeptember 20.
Az egykori Nádor szálló épülete és a városháza tornya a pécsi Széchenyi téren 2023. szeptember 20-án.
MTI/Ruprech Judit
Fotó: Ruprech Judit
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vodafone májusban jogorvoslati kérelemmel fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. A választások előtt nem sokkal kellett volna ugyanis győztest hirdetni azon a közbeszerzésen, amelynek keretében 4200 hívásfogadásra és internetelérésre alkalmas SIM-kártya (valamint további opcionálisan 1300) és 1100 mobiltelefon (plusz 340 opció) beszerzése történt volna meg – írja a Baranya Vármegyei Hírportál.

Több ezer önkormányzati dolgozó járt volna jól ezekkel az előfizetésekkel. Az önkormányzat azonban nem hirdetett győztest, az általuk felkért szakértő szerint túl alacsony ár szerepelt a Vodafone ajánlatában, ami után az önkormányzat érvénytelenítette az ajánlatot. Korábban hárman versenyeztek, a Vodafone mellett a Telekom és a Yettel is pályázott, de az utóbbi két cég nem tartotta fenn az ajánlatát.

A Közbeszerzési Döntőbizottság helyt adott a jogorvoslati kérelemnek, és

hárommillió forintos bírságot szabott ki, valamint kötelezte az önkormányzatot, hogy fizessen háromszázezer forintos igazgatási szolgáltatási díjat a telefonos társaságnak.

A döntőbizottság határozatában a tételes jogszabályi rendelkezés megsértését állapította meg. A befuccsolt félmilliárdos tender kapcsán a pécsi városháza szakértői is súlyos kritikát kaptak, mivel az önkormányzat mint ajánlatkérő nem hagyhatja figyelmen kívül a saját előírásait.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Ruprech Judit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.