Megszólalt az Ercsiben történt lövöldözés egyik áldozata, megdöbbentő részleteket árult el

A TEK tizenöt embert fogott el.

2024. 08. 13. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Felnyújtott kézzel elindultam feléjük, hogy megkérdezzem tőlük, miért jöttetek az öcsém házára ennyien” – idézi fel Balogh Attila a Borsnak adott interjúban, akinek hiába kiabálta a családja, hogy álljon meg, ő fegyvertelenül, széttárt karokkal sétált az eldördülő lövések irányába. A férfit nyolc helyen érte lövés. 

A lövöldözés még hétvégén történt Ercsiben, ahol a nyílt utcán támadtak rá egy családra. A rendőrségre betelefonáló férfi segítséget kért, majd a hívást követően a dolgok elfajultak: gáz-riasztó és gumilövedékes pisztolyokkal nyitottak tüzet a családra, két embert megsebesítettek, majd elmenekültek. 

Balogh Attilát nyolcszor találták el a támadói    Forrás: Bors

A beszámolók szerint az utcán folyamatos fegyverropogást lehetett hallani, mire aztán megérkeztek a rendőrök, később pedig a kommandósok is, akik összesen tizenöt embert fogtak el. A család ennek ellenére továbbra is retteg, szerintük egy feljelentés miatt támadtak rájuk, bár évek óta haragban vannak egymással. 

A bandaháborút idéző jelenetekről Balogh Attila azt mondja, nem foglalkozott a lövésekkel, nem érdekelte, hogy vele mi történik majd, elmondása szerint összesen legalább 15-20 ember rohant feléjük különféle fegyverekkel, miközben 6-7 autó is érkezett a helyszínre, amikből nem csak 4-5 ember szállt ki, hanem több, azaz a támadók közel 40-en lehettek.

Az adatgyűjtés szerint világossá vált, hogy két helybéli család közötti vita váltotta ki az erőszakos támadást. Az elkövetőket az összehangolt akcióban, vasárnap délután a 6-os főútnál fogták el. Az ügyben megszólalt a polgármester is, aki szerint régi, több évtizedes családi villongás újult ki. A város vezetője úgy fogalmazott, hogy a két család között valamilyen oknál fogva időnként fellángol, tettlegességig fajul a vita, és ezt kénytelen látni a város lakossága.

Borítókép: Jelenet az ercsi tömegverekedésben részt vevő egyik gyanúsított elfogásáról (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.