Megválasztották az Év Pincészete díj győztesét

Ezt a díjat – ahogy idén minden jelentős szakmai elismerést – egy villányi borászat, a Gere Attila Családi Pincészet kapta.

Forrás: MTI2024. 08. 29. 21:01
Párizs, 2024. február 13.
A Vinexpo párizsi nemzetközi borvásár egyik látogatója kóstolni készül 2024. február 13-án. A bormustrán mintegy 2800 francia és külföldi borász mutatja be termékeit.
MTI/EPA/Mohamed Badra
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gere Attila Családi Pincészet nyerte el a Magyar Borakadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, valamint a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége elismerését, az Év Pincészete díjat – közölte a pincészet. A szakmai szervezetek a szőlőtermesztésen és a borkészítésen túl figyelembe vették a borértékesítés és a borturizmus területén végzett munkát, értékelve a magyar bor, borkultúra és borfogyasztás népszerűsítése érdekében végzett tevékenységet is – részletezték.

A pincészet szimbolikus jelentőségűnek tartja a díj elnyerését, amelyet az elhivatottságuk visszaigazolásának tekintenek.

Idén minden jelentős szakmai elismerést villányi borászok kapták, hiszen Günzer Tamás az Év Bortermelője lett, Bock József pedig életműdíjat kapott.

– emelték ki.

A Gere Attila Családi Pincészet 75 hektáron gazdálkodik. Hektáronként 7200 tőkét művelnek a vörösbortermelésre kiválóan alkalmas területen, amelyen 2010 óta organikus gazdálkodást folytatnak, a pincészetben az erjesztéshez kizárólag saját élesztőtörzseket használnak – ismertették.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.