Menczer Tamás a bokszbotrányról: Ne a magyar legyen áldozat!

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója is reagált az algériai bokszoló esetére.

2024. 08. 08. 21:49
MENCZER TamásFonyód, 2024. május 22.
Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a kormánypártok országjáró fórumának fonyódi állomásán 2024. május 22-én.
MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás legújabb közösségimédia-bejegyzésében reagált arra, hogy sokan áldozatnak gondolják az algériai XY-kromoszómás bokszolót, aki legyőzte Hámori Lucát a négy közé jutásban. 

„Ne a magyar legyen az áldozat” – kezdte bejegyzését a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója. Posztjához egy fotót is csatolt a korábban sportriporterként dolgozó politikus, amint Londonban Kovács István olimpiai bajnok bokszolóval közvetítették a bokszot, amikor „még nem volt cirkusz a sportág körül”.

„A jelenlegi esettel kapcsolatban látom azt az érvelést, hogy az algériai bokszoló valójában áldozat, mert ő nem tett semmi rosszat, nem operáltatta át magát, és semmi mást sem tett, a kromoszómáiról meg nem tehet. Tehát ő egy áldozat. Lehet. Vannak olyan helyzetek, amikor elkerülhetetlen, hogy valaki áldozatnak érezze magát. 

Számomra politikusként és magánemberként is mindig az a legfontosabb, hogy ez ne a magyar legyen”

– figyelmeztetett. 

„Vagyis férfi kromoszómákkal rendelkező sportoló nők között ne indulhasson! Ennyi” – summázta véleményét.

Ahogyan arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, Hámori Lucának egy genetikailag férfival kellett megküzdenie. Az algériai bokszoló nyert Luca ellen, és most az aranyért küzdhet.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.