Miféle utószezon? Ezen a hétvégén is tömegek lesznek a Balatonnál

Az őszi időszakban majd azok a turisták érkeznek, akik a nyári zsúfoltság után nyugalomra és csendes pihenésre vágynak.

2024. 08. 30. 20:52
Balaton (37)

Balaton illusztráció. 20200728  Balaton Fotó Bach Máté Magy

0200728 BalatonszemesFotó Bach Máté (BPM)Magyar Nemzet
Illusztráció Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskolakezdés előtti utolsó hétvégék különösen forgalmasnak mutatkoznak a Balatonon. A tó környékén szinte minden szállás foglalt, a strandokon pedig alig találni szabad helyet. A családok egy utolsó, emlékezetes balatoni nyaralásra készülnek, mielőtt a szeptemberi tanévkezdés véget vetne a nyári pihenésnek – írja a Somogy Vármegyei Hírportál.

A lap felidézte, hogy a Balatoni Turizmus Szövetség kérdőíves felmérést végzett a Balaton partján pihenő gyermekes családok körében. A friss felmérés szerint a szülők 91 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szeptemberben, a hétköznapokon már biztosan nem térnek vissza a Balatonra, akármilyen meleg lesz is. Ez jól mutatja, mennyire meghatározó szerepet játszik az iskolakezdés a családok nyaralási szokásaiban.

A balatoni nyaralók körében egyre inkább előtérbe kerül a tudatos tervezés. Az idei adatok szerint a szülők 67 százaléka legalább egy-három hónappal előre foglalta le a szállását.

A spontán utazás varázsát kevesen vállalták, különösen az iskolakezdés előtti hajtásban. A felmérés eredményei azt is mutatják, hogy a szülők többsége szeretne többet utazni, mint amennyit az idei évben megtehetett. A válaszadók 87 százalékának határozott szándéka, hogy ha jövőre lehetőségük adódik, többet szeretnének a Balatonnál pihenni.

Ahogy véget ér a nyári vakáció és a gyerekek visszatérnek az iskolapadokba, a Balaton is csendesebb, meghittebb arcát mutatja. Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint nem kell attól tartani, hogy a Balaton kiürülne ősszel. Az őszi időszakban azok a turisták érkeznek, akik a nyári zsúfoltság után a nyugalomra és a csendes pihenésre vágynak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.