Milliós bírságot kapott egy magyar sofőr

Kütyüvel trükközött.

2024. 08. 28. 17:19
Ezzel a mágnessel csalta el a pihenőidejét egy sofőr Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy diónyi méretű eszközzel csalta el a vezetési és pihenőidejét egy férfi, akit végül a pénzügyőrök buktattak le – közölte a Nemzeti Adó - és Vámhivatal. A beszámoló szerint az egyenruhások Bükkábrány külterületén tereltek ki a közútról egy magyar teherautót, amikor kiderült, hogy nem minden az, aminek látszik.

Az ellenőrzéskor a tachográf ugyanis pihenőidőt rögzített, miközben a jármű éppen közlekedett.

A pénzügyőrök néhány perc alatt megtalálták azt a diónyi mágnest, amit a sebességváltón lévő leplombázott jeladóra helyeztek, így blokkolta az eszköz a menetíró készülék működését. A sofőr bevallotta, hogy a mágnest ő maga tette oda, hogy több vezetési ideje maradjon.

A trükközés sokba került, a férfinak egymillió-negyvenezer forint bírságot kellett fizetnie.

Az adóhatóság hozzáfűzte: a tényleges vezetési idő meghamisítása vagy eltitkolása minden közlekedésben részt vevőre veszélyes, hiszen nem a gépjárműveknek kell pihenniük, hanem a járművet vezető sofőröknek – írja a Somogy vármegyei hírportál.

Borítókép: Ezzel a mágnessel csalta el a pihenőidejét egy sofőr (Fotó: NAV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.