Nagy lezárások lesznek hétvégén Budán

Több busz és villamos közlekedése is megváltozik.

Forrás: MTI2024. 08. 30. 11:25
Budapest, 2024. június 6.
Az alsó rakpartra vezetõ út lezárására figyelmeztetõ KRESZ-tábla a IX. kerületi Salkaházi Sára rakpartnál 2024. június 6-án. Az érkezõ dunai árhullám miatt a Budapest Közút ezen a napon 20 órától lezárta a forgalom elõl a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Rákóczi híd között, illetve a pesti alsó rakpartot a Népfürdõ utca és a Közraktár utca között. A folyó tetõzése a fõvárosban június 8-án várható, 660 centiméter körüli vízállással.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futóverseny miatt lezárásokra kell számítani szombaton a Várkert Bazár környékén és a budai Vár területén. A Generali Night Run Budapest futóverseny miatt a közösségi közlekedés rendje is megváltozik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ezekre a lezárásokra kell számítani a rendezvény ideje alatt:

  • Pénteken este 8 órától vasárnap délután 4 óráig teljesen lezárják a Műegyetem rakpartot.
  • Szombaton délután fél 6-tól vasárnap hajnali 2 óráig lezárják a Bem rakpart–Jégverem utca–Fő utca–Clark Ádám tér és a Váralja utca–Alagút–Széchenyi lánchíd–Széchenyi István tér útvonalat (a József Attila utcától az Akadémia utcáig nem korlátozzák a Széchenyi István tér forgalmát), valamint a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Margit híd közötti szakaszon szintén lezárják.
  • Szombaton délután 6 órától vasárnap hajnali 2 óráig teljesen lezárják a Palota utat, a Hunyadi János utat és az Alagutat, valamint részlegesen korlátozzák a Dísz tér forgalmát is.

A közösségi közlekedés is megváltozik:

  • A 19-es villamos szombaton délután 6 órától a Bécsi út–Vörösvári út és a Batthyány tér, illetve Kelenföld vasútállomás és a Clark Ádám tér között közlekedik.
  • A 41-es villamos szombaton délután 6 órától módosított útvonalon, a Krisztina körúton át jár a Széll Kálmán tér érintésével.
  • A 105-ös, a 178-as és a 210B buszok szombaton délután fél 6-tól módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek, egyik irányban sem érintik a Széchenyi István tér, József nádor tér–Hild tér és a Clark Ádám tér megállókat, a Deák Ferenc téren mindkét irányban a 9-es busz megállójában állnak meg.
  • A 16-os és a 216-os buszok szombaton délután fél 6-tól nem közlekednek, helyettük a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között a sűrűbben közlekedő 16A buszokkal lehet utazni.
  • A 916-os éjszakai busz egész szombat éjjel rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár.
  • A 990-es busz vasárnap hajnali 2 óráig módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon jár, a Döbrentei tér és a Batthyány tér között a Széll Kálmán tér érintésével közlekedik.

A Batthyány téren a Normafa felé a 39-es busz megállójában állnak meg a buszok. A Széll Kálmán téren Rákoskeresztúr, városközpont felé pedig a Normafa irányú megállóban lehet felszállni a buszokra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.