Nem minden gólya indul Afrikába

Minden gólya más személyiség, ugyanúgy, mint az emberek – fogalmaz a szakértő.

Forrás: kemma2024. 08. 16. 13:45
Gábor és Márton András Fotó: Kemma
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljött az idő, egyre több madár indul el Afrika felé, hogy a hűvösebb hónapokat ne kelljen végigfagyoskodniuk, de nem mindegyik ilyen szerencsés – írja a Kemma. Bár a fészkekből is sorra repülnek ki a fiókák, van, aki nem kelhet útra. Gábor örökre a madármentőknél marad a dömösi BirdMania – Madárpark és Természetvédelmi Mentőközpontban.

Gábor már hatéves, és pontosan ennyi ideje él a madárvédőknél, valószínűleg a testvérei kilökték a fészekből. A központ vezetője, Márton András és felesége, Judit a szárnyaik alá vették a szárnyast. 

Minden gólya más személyiség, ugyanúgy, mint az emberek. Gábor egy barátságos gólya, pedig nagy fiókaként került hozzánk. Ennek ellenére a legbarátságosabb azok közül, amiket mi neveltünk fel. Persze, őt sem úgy neveltük, hogy szelíd legyen, de neki egyszerűen ilyen a személyisége

– fogalmazott a madárvédő, aki azt is elárulta, hogy nem örül ennek, de a szelídsége miatt nem merik elengedni. A tervek szerint tavasszal fogják helyben szabadon engedni, mert a Luca nevű gólyával párba álltak, szeretnének csinálni nekik fészkelési lehetőséget a közelben. 

Abból a kilenc gólyából, aki náluk van a röpdében, kettő marad tartósan. A kis bicebóca, vagyis BB, illetve a Kis Vaksi nevű, akinek csak egy szeme van, a többiek azonban pár napon belül kirepülnek, hiszen rövid ideig még marad az erős kánikula, de a gólyák érzik, hogy elérkezett az indulás ideje. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.