Orvosokat és dílert is megvádoltak Matthew Perry halála miatt

A ketamin királynője is szerepet játszhatott a színész halálában.

2024. 08. 15. 21:27
New York, 2023. október 31.
Matthew Perry kanadai-amerikai színész emlékére elhelyezett virágcsokor a Jóbarátok címû tévésorozat külsõ felvételein szereplõ háznál (Friends building) New Yorkban 2023. október 30-án. Perry az 1990-es években a Jóbarátokban Chandler Bing szerepében vált híressé. A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá 2023. október 28-án.
MTI/Vasvári Tamás
Matthew Perry Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt embert vádoltak meg Matthew Perry színész tavalyi halálával kapcsolatban – közölte a CNN a főügyészségre hivatkozva. A vádlottak között van két orvos, Perry vele lakó személyi asszisztense és egy olyan nő, akit az ügyészek csak „ketaminkirálynőnek” neveznek. Azzal vádolják őket, hogy ketamint adtak el Perrynek a színész életének utolsó heteiben.

Martin Estrada ügyész azt állította, hogy

a vádlottak kihasználták Perry függőségi problémáit. Hozzátette, tudták, hogy helytelen, amit tesznek. Ötük közül hárman vádalkut kötöttek.

Mint arról lapunk beszámolt, házkutatásokat tartottak Matthew Perry halálának ügyében, számítógépeket, telefonokat és egyéb elektronikus berendezéseket is lefoglaltak. Ezekből kiderült, hogy a ketamint, ami a színész halálát okozta, nem receptre írták fel, emiatt több embert is bevittek a rendőrségre.

A Jóbarátok című sorozat sztárja azért használt ketamint, hogy kezelje a szorongását és a depresszióját. A szert egyébként sebészek szokták alkalmazni érzéstelenítéshez, de előfordul, hogy rekreációs drognak is használják. A boncolás eredménye szerint Perry sokféle gyógyszert és vitamint szedett, de az orvosok hangsúlyozták, hogy illegális kábítószert nem találtak a szervezetében.

 Borítókép: Megemlékezés Matthew Perryre (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.