Pártirodának nézi a hegyvidéki önkormányzatot a Kutyapárt

Jogellenes önkormányzati álláshirdetéseket tett közzé a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a honlapján. Nyolc olyan állást hirdetett meg a XII. kerületi polgármesternek megválasztott Kovács Gergely pártelnök, amely a Hegyvidéki Önkormányzat pozícióira pályáztat, és jelenleg betöltött státusú, ráadásul a párt e-mail-címére várják az önéletrajzokat, nem pedig a hivatalos önkormányzati csatornákon. Az új polgármester a jogsértés mellett ennél egyértelműbben nem is üzenhette volna meg a hivatali dolgozók ok nélküli elbocsátását. Fonti Krisztina jelenlegi alpolgármester úgy fogalmazott: viccpártként lehetett viccelni a jogszabályokkal, megválasztott vezetőként viszont ismerni kellene, mi több, be kellene tartani azokat.

2024. 08. 27. 4:45
HMM_0033
20240510 Eger A Kétfarkú Kutyapárt polgármesterjelöltje és társelnöke beszélgetett a Szépasszony-völgyben az önkormányzatiságról és a közbeszerzésekről. Fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap A képen: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke Fotó: Huszár Márk
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tervezett álláshirdetések a XII. kerületi önkormányzatnál” – címmel került fel nyolc hivatali pozíció a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) oldalára. A hirdetéseket jogellenes módon a párt hivatalos oldalán tették közzé, miközben erre csak a Hegyvidéki Önkormányzat pályáztathat a jegyző jóváhagyásával. Ráadásul az MKKP honlapján közzétett pozíciók jelenleg betöltött státusúak, a munkavállalókra a köztisztviselőkre vonatkozó jogszabályokat kell alkalmazni, mind felvételkor, mind elbocsátáskor, ebben is a hivatal jegyzője hozza meg a döntést. 

A párt honlapján hirdette meg az MKKP az önkormányzati állásokat

A Kutyapárt az eljárását azzal magyarázta: előre dolgoznak, vannak pozíciók, amiket biztosan meg fognak hirdetni. A hirdetések egy hétig voltak láthatók az MKKP honlapján, ám mostanra eltávolították azokat. 

Mint ismert: Kovács Gergely, az MKKP társelnöke nyerte a polgármester-választást a XII. kerületben. Októbertől ő irányítja a kerületet, Kovács eddig önkormányzati képviselőként volt jelen az önkormányzat életében. 

A pártelnök megválasztása után kijelentette, hogy nem kíván együtt dolgozni a jelenlegi jegyzővel. Kérdés az, hogy melyik jegyző vállalja majd fel, hogy egy olyan polgármesterrel dolgozzon együtt, aki az alapvető jogszabályokat sem ismeri, illetve nem tartja be, öntörvényű és látszólag nyomást akar gyakorolni a jegyzőre, aki egyébként elméletileg a törvényesség őre, ráadásul a munkáltatói jogokat is ő gyakorolja. 

Az említett hivatali álláshirdetések a jelenleg hivatalban lévő jegyző tudta nélkül, augusztus 20-án kerültek fel a párt honlapjára, olyan pozíciókra, 

mint például kommunikációs vezető, főkertész, főépítész, városüzemeltetési cég vezetője vagy éppen főépítészi irodavezető. 

Nyolc pozícióra várják az önéletrajzokat

Az utóbbi irodának a munkatársait Kovács többször korrupcióval vádolta meg, mindezt bizonyíték felmutatása nélkül, szóbeszédre hivatkozva. Korábban Pokorni Zoltán polgármester lapunknak kijelentette: „minden alaptalanul megvádolt munkatársuk a megfelelő munkaügyi védelemben fog részesülni”. 

A honlapon közzétett állásajánlatokból egyértelműen látszik, hogy Kovács politikai leszámolásra készül, mindezt olyan munkatársak kárára, akik nem politikai szereplők. 

A regnáló fideszes polgármester ennek kapcsán arra is emlékeztetett, hogy az építésigazgatás már hosszú évek óta a kormányhivatalok feladata, nem az önkormányzaté. Pokorni Zoltán szerint Kovács Gergely nemcsak a tudatlanságát árulta el, hanem a rágalmait motiváló politikai indulatát is, amikor bizonyíték nélkül korrupcióval vádolta meg az általa osztálynak nevezett az építésügyi iroda munkatársait.

Viccpártként lehetett viccelni a jogszabályokkal. Megválasztott vezetőként viszont ismerni kellene, mi több, be kellene tartani azokat – ezt már Fonti Krisztina alpolgármester mondta a jogellenesen közzétett álláshirdetésekre reagálva. A június 9-i önkormányzati választáson Kováccsal szemben alulmaradt fideszes politikus, aki a jövőben önkormányzati képviselőként továbbra is tagja lesz a képviselő-testületnek, emlékeztetett: 

Kovács korábban többször is azt nyilatkozta, hogy négy hivatali dolgozó szerepel a „halállistáján”.

– Ezúttal sem mondott igazat. Ugyanis már most nyolc álláshelyet hirdetett meg. A jegyző, akinek kirúgásáról ugyancsak többször beszélt, még köztük sincs – tette hozzá az alpolgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.