Rengeteg kígyótojást találtak egy szeméttelepen

A kikelt vízisiklókat szabadon engedték a Bükkben.

2024. 08. 11. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hete számolt be arról a Mályi Madármentő Állomás közösségi oldala, hogy az egyik hulladéklerakó telepen, rongyoszsákok között rengeteg vízisikló tojást találtak. A mályi csapat a helyszínre sietett, és kimentettek majdnem száz darab tojást – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál.

A hulladéklerakóban mindenképpen halálra lettek volna ítélve, így a Bükki Nemzeti Park szakembereivel közösen azt a döntést hozták, hogy elhozzák a tojásokat és megpróbálják világra segíteni a vízisiklókat. – A keltetésben Marci barátunk a legjártasabb, el is vállalta a siklótojások keltetését. Nagy örömünkre a napokban jelezte, hogy elkezdtek kikelni a kis vízisiklók. A kis jószágok mindössze 10 centiméteresek – írták.

Végül 84 vízisikló bújt elő egészségesen a tojásokból. A Bükki Nemzeti Park szakembereivel abban is megegyeztek a mályi madármentők, hogy a természetes közegükben szabadon engedik a vízisiklókat.

A siklók (Fotó: Boon)

Meghatározták a helyszínt, így a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrével szabadon engedték az összes kis siklót.

Borítókép: A siklók (Fotó: Boon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.