Rengetegen vesznek részt a budai Várban az augusztus 20-i programokon + videó

A sétányon egy egész napot el lehet itt tölteni úgy, hogy észre sem veszi az ember az idő múlását.

Forrás: Origó2024. 08. 19. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztus 20-i ünnepségek részeként rendezik meg az ország egyik legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek ünnepét. Az Origó riportja szerint a hangulat a hagyományos vásárokét idézi, rengeteg a látogató, akik betekintést nyerhetnek a népi mesterségek titkaiba, sőt ki is próbálhatják a különböző kézművestechnikákat.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által szervezett eseményen mintegy ezer népművész és népi iparművész portékáiból válogathatnak a látogatók, és több mint száz látványműhelyben ismerkedhetnek meg az ősi szakmák rejtelmeivel és a Kárpát-medence kézműves közösségeinek munkájával.

Augusztus 20-án aratófelvonulással és kenyéráldással köszöntik a szervezők Szent István napját és az új kenyér ünnepét.

Az Origó szerint a pavilonok között egy egész napot el lehet itt tölteni úgy, hogy észre sem veszi az ember az idő múlását. A hírportál videójából kiderül, hogyan szólal meg a doromb, készül a szarukürt, dolgozik a bőrműves, és a matyóknál is található egy izgalmas különlegesség.

Borítókép: A Mesterségek ünnepe a budai Várban (Forrás: Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.