Robotkutyát is bevetettek a szegedi fesztiválon + fotók

A honvédség is kitelepült idén a SZIN-re, ahol bemutatták a szimulátoraikat és egy robotkutyát is.

2024. 08. 30. 18:47
Forrás: Délmagyarország
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Magyar Honvédség szíve és motorja a tartalékos katona, aki motivált, szereti a hazáját, és kiválóan ismeri azt az országrészt, ahol él – fogalmazott Drót László, az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága parancsnoka a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN), ahová a honvédség is kitelepült.

Ügyességi feladatok is voltak. Fotó: Honvedelem.hu
Ügyességi feladatok is várták a látogatókat (Fotó: Honvédelem.hu)

A dandártábornok szerint a SZIN fesztivál olyan közösségi élmény, amely megmutatja, mennyire fontos a szabadság, az otthon és a béke.

– Ahogy a zene és a kultúra összekapcsol ezen a fesztiválon, úgy a hazánk iránti elkötelezettség is összeköthet és nagyobb közösséggé formálhat minket. A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium itt, a SZIN-en is megmutatja, hogy miként tudunk mindannyian részt vállalni a haza védelmében, és hogyan tudunk tenni azért, hogy ez az ország biztonságban legyen – emelte ki a parancsnok a Délmagyarország beszámolója szerint.

Borítókép: A robotkutya (Fotó: Délmagyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.