Száz gyermek betegedett meg egy táborban Veszprém megyében

Egy beteg kórházba került.

Forrás: NNGYK2024. 08. 12. 18:06
tábortűz
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétette szokásos járványügyi tájékoztatóját a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, amelyben a két héttel korábbi eseményekről számoltak be. E szerint július végén csaknem százan betegedtek meg egy Veszprém megyei gyerektáborban. 

A tájékoztatóban azt írják, hogy a  2024. július 29. és augusztus 4. közötti időszakban tömeges, közösségi gastroenteritis-járványt jelentettek.  Összesen 99 ember – 96 gyermek, 3 felnőtt – betegedett meg. 

Az enyhe tünetekkel járó, gyors lefolyású betegség miatt egy betegnél vált szükségessé kórházi ellátás.

Összesen hat betegnél végeztek diagnosztikus laboratóriumi vizsgálatot, amelynek eredménye egy esetben calicivírus-pozitív eredményt adott. Az illetékes járási hivatal népegészségügyi osztálya az értesülést követően azonnal megkezdte a helyszíni járványügyi vizsgálatot, és a járvány
terjedésének megakadályozása érdekében megtette a szükséges intézkedéseket.

Hozzáfűzik, az élelmiszer, étel közvetítő szerepét az elvégzett járványügyi vizsgálat alapján nem tartják valószínűnek, így feltételezhető a kontakt terjedés.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.