És azt tudta, hogy Boros Lajos igazi neve nem is Boros Lajos volt?

1972-ig a keresztneve sem Lajos volt.

Forrás: Promotions2024. 08. 12. 14:46
Boros Lajos
Boros Lajos zenei szerkesztő, műsorvezető Fotó: Üveges Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt hét csütörtökön hosszan tartó betegség után, 77 éves korában elhunyt Boros Lajos rádiós műsorvezető. Borost hétfőn búcsúztatták. Jó barátja, Baráz Miklós arról beszélt, hogy utoljára három hete beszélt telefonon a rádióssal, bár állapotával együtt a kommunikációja is egyre rosszabbodott.

Boros Lajos egyébként több területen is tevékenykedett, ő karolta fel például a KFT-t vagy a 100 Folk Celsiust, emellett rádiójátékokat is írt. Baráz beszámolt arról is, hogy Boros Lajosnak valójában nem Boros Lajos volt a neve, legalábbis 1972-ig. Ekkor történt ugyanis, hogy részt vett a Ki mit tud?-on, ahol már a Boros Lajos nevet használta, 

miközben amikor megszületett, a Róth László nevet kapta.

Baráz Miklós szerint azért vette fel új nevét, mert a nagyapja borász szakember volt, akit annyira tisztelt, hogy miatta nevet változtatott. A borászszakma miatt adta magát a Boros, és Lajos volt a nagyapja keresztneve – írja a Promotions.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.