Szívszaggató, hogyan élnek most Till Tamás szülei, gyermekük eltűnése után huszonnégy évvel

Még mindig bíznak benne, hogy élve előkerül a gyermekük.

Forrás: BorsOnline2024. 08. 01. 13:25
Till Mátyás Fotó: Fotó: Markovics Gábor/BorsOnline
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába feltételezi a rendőrség, hogy a 2000-ben eltűnt Till Tamás földi maradványai előkerültek, a kisfiú szülei még mindig abban bíznak, hogy gyermekük életben van – írja a BorsOnline, miután megkereste a 24 éve eltűnt fiú szüleit. Azt is megtudták, hogy az anyától nyálmintát vettek, a DNS kielemzése viszont hosszú időt vehet igénybe.

A rendőrség csütörtök délelőtti sajtótájékoztatója után is töretlenül bíznak gyermekük előkerülésében Tamás szülei. A napokban egy bajai ház felújítása közben került elő egy csontváz, amiről a nyomozók feltételezik, hogy a kisfiú földi maradványa lehet. Katalintól, a gyermek édesanyjától szerdán nyálmintát vettek, hogy az asszony DNS-ét összevethessék a csontvázéval, de a szülők még mindig hisznek abban, hogy élve előkerülhet a gyermekük. 

Amíg egy százalék esély is van rá, hogy a fiunk él, nem adjuk fel a reményt

– fogalmazott Tamás édesapja, aki hozzáfűzte, az új fejleményekről semmit sem szeretnének mondani. Többször is előfordult ugyanis, hogy mintát vettek tőlük egy-egy holttest előkerülésekor, így semmi sem biztos ebben az esetben sem. 

Egy százalék esély az egyáltalán nem kevés. A nagyon súlyos beteg feleségemnek az orvosok éppen ennyi esélyt adtak a túlélésre, most pedig itthon van velem. Igaz, hogy féloldalasan lebénult, és mindenben a segítségemre szorul, de él, és ez a legfontosabb

– fejtegette Till Mátyás, aki nem hajlandó halottként gondolni a fiára. Elmondta azt is, a rendőrök azt mondták nekik, hogy lehetséges, hogy a 11 éves fiú maradványait találták meg, azzal pedig, amit a helyiek mondanak, nem foglalkoznak. Hozzáfűzte azt is, még szeretnének a feleségével sokáig élni, és 

bíznak benne, hogy megérik, hogy kiderül a teljes igazság a fiuk eltűnésével kapcsolatban.

Mátyás azt is tudja, hogy a csontokat melyik házban találták meg, de nem akar odamenni. – Nekem semmi dolgom nincs ott, és nem is hívtak – zárta rövidre Till Mátyás.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.