Törölték a zátonybulit idehaza, sokan üdvözlik a döntést

A szervező nem.

Forrás: Facebook2024. 08. 15. 14:05
A Helemba zátonysziget Fotó: DINPI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Helemba-zátonyon szokták megrendezni a Helemba-zátonybuli nevű eseményt, amely több éve elég komoly konfliktust okoz – írja közösségi oldalán a Duna–Ipoly Nemzeti Park (DINPI). Az érintett terület része a Natura 2000 hálózatnak, amelyet nemzetközi figyelem is kísér, miközben a zátony és az ahhoz kapcsolódó élővilág megőrzése rendkívül komplex feladat – fűzték hozzá.

A DINPI részletezi, a rendezvény törlését üdvözlik és bíznak abban, hogy a kommunikáció eredményt hozhat a különleges és egyedülálló természeti képződmények felelősségteljes használata és így a védelme szempontjából, továbbá előmozdíthatja az azt használók jogkövető magatartását is.

A szervező Wiking Yacht Club közösségi oldalán azt írja, nagy erővel készültek a Helemba-zátonybulira, de rossz hírt kaptak, amelyben felhívják a figyelmüket arra, hogy a Helemba Natura 2000 természetvédelmi területnek minősül, 

rendezvényt szigorúan tilos ott tartani.

„Nehéz szívvel, de muszáj volt elfogadnunk a döntést, így – legalábbis az idei – Helemba-zátonybulit hivatalosan is töröltük” – közölték. Arról senki nem ejtett szót, hogy a klub tisztában van-e vele, hogy olyan területre szerveztek rendezvényt, ahova alapvetően tilos, a fentebbi idézet azonban arra utal, hogy csak az idei buli marad el. 

A bejegyzés alatt többen is véleményezték az ügyet, van, aki örül a döntésnek, míg más azt kérdezi, hogy miért kell mindent betiltani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.