Tűz ütött ki egy fővárosi lakótelepen, meghalt egy ember

Egy XVIII. kerületi társasházhoz riasztották a tűzoltókat.

2024. 08. 19. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberéletet követelt egy lakástűz Budapest XVIII. kerületében – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a katasztrófavédelem. Hétfő délután érkezett a riasztás, miszerint a Szent Lőrinc-telepen füstöl egy ötszintes társasház. Az Igaz utcai épület egyik ötven négyzetméteres földszinti lakásának tizenkét négyzetméteres hálószobája égett teljes terjedelmében. A lakásban hárman éltek, ketten ki tudtak menekülni az égő lakásból, a harmadik lakót a tűzoltók viszont már eszméletlen állapotban vitték ki az égő szobából.

A középkorú férfi életét már nem lehetett megmenteni.

Összesen négy ember szenvedett füstmérgezést. A tűzoltók öt perc alatt eloltották a lángokat, megakadályozva, hogy a társasház többi lakására is átterjedjen a tűz. Az eset körülményeit tűzvizsgálat tárja majd fel.

A tűzesetek néhány ezer forintért megvásárolható füstérzékelővel megelőzhetők, hiszen a plafonra szerelt füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez. Ilyenkor még van idő a kezdeti stádiumban lévő tüzet eloltani, vagy kimenekülni, és a 112-es segélyhívó számot tárcsázni – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.