Üdüléssel és iskolakezdési hozzájárulással is segít a Regőczi-alapítvány

Az alapítvány azokat a gyerekeket támogatja, akik a Covid-járvány következtében vesztették el a szüleiket.

2024. 08. 06. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért idén is igyekezett minél több szabadidős programot, pihenési, táborozási lehetőséget biztosítani az általa támogatott gyerekeknek és hozzátartozóiknak. A járványban súlyos veszteséget elszenvedő családoknak különösen értékes minden nyári élmény. Az árván, félárván maradt gyermekeknek lehetőségük volt a kortársaikkal külön vagy a családtagjaikkal közösen kikapcsolódni – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Regőczi István Alapítvány.

A Familiare Társadalomszervező Központ Alapítvány jóvoltából 113-an vettek részt családi üdülésen Siófokon. Az Erzsébet Alapítványnak köszönhetően pedig Zánkán pihenhetett 120 fő a Családi Erzsébet-táborokban. A Johannita Segítő Szolgálat, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség, valamint Orbán Karola felajánlásának köszönhetően összesen 42 fiatal tölthetett egy-egy hetet Terényben, Ráckevén, illetve Erdélyben. A közös élmények segítettek kiszabadulni a hétköznapokból, a hasonló gondokkal küzdők kortárs közösségében felszabadultan, a nehézségeket kicsit maguk mögött hagyva nyaralhattak a fiatalok.

A Regőczi-alapítvány a programokon kívül júniusban üdülési támogatással, augusztusban pedig – már a közelgő tanévre hangolódva – iskolakezdési hozzájárulással igyekszik enyhíteni a családok terhein. A napokban 1214 gyermek részesül – anyagi helyzettől függően – 30 000, illetve 50 000 forintos, egyszeri iskolakezdési támogatásban. Az alapítvány minden magyarországi, nappali tagozaton tanuló kis- és nagykorút segít, aki a Covid–19 következtében vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.