Új magyar film készült az egri vár ostromáról + videó

Decemberben Amszterdamban is levetítik.

2024. 08. 11. 21:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb elismerésben részesült az Eger, 1552 című film – közölték Eger hivatalos közösségi oldalán. Szász Attila 17 perces rövidfilmje az egri vár ostromát a mai gyerekek szemszögéből mutatja be.

A filmet eddig négy kontinens tizenkét országában vetítették, idén volt Egyiptomban, és látható lesz Kínában, Grúziában és Indiában is. Magyarországon kizárólag az Egri vár mozitermében tekinthető meg.

Az Eger, 1552 című film 2022-ben az Oscar-kvalifikáló Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválon a legjobb kisjátékfilm kategória második díját, a kaliforniai 21. Tiburon Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a legjobb rövid gyerekfilm kategóriában kapott elismerést.

A napokban a holland Children Cinema Awards fesztiválon díjazták, ahol a legjobb rendező díját zsebelte be, így az alkotás számára ez már a harmadik elismerés és egyben a huszonharmadik fesztiválszereplés. A díjazott filmeket decemberben Amszterdamban vetítik le szintén egy fesztiválon, ahol a legjobb gyerek- és ifjúsági filmeknek járó Golden Eagle díjat is átadják.

Borítókép: Részlet a filmből (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.