Újabb ismert politikusai hagyták ott az LMP-t

Egykori országgyűlési képviselők jelentették be, hogy végleg távoznak a süllyedő hajóról.

2024. 08. 25. 21:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mai napon, 14 és fél év után megszüntettem a tagsági jogviszonyomat az LMP-ben – írta Keresztes László Lóránt, az LMP – Magyarország Zöld Pártja egykori társelnöke a közösségi oldalán. Felidézte, hogy a párt vezető testületéből múlt év nyarán önként távozott, mert nem akarta követni azokat a politikai kanyarokat, amelyeket a pártvezetés leírt, amiért szerinte hiba kizárólag külső szereplőket és a körülményeket okolni.

Egy játékszerré züllesztett, a zöldpolitikától eltávolodó, és öncélúvá vált pártnak nem akarok a tagja maradni

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a pártvezetés kulcsszereplői nem vállalták a felelősséget a választás után. A szombati tisztújítást követően bizonyossá vált, hogy ez nem is fog megtörténni.

Vágó Gábor, a kis párt alapító tagja is arról tett közzé bejegyzést, hogy „bezárják a boltot az LMP-ben”. A jelenlegi pártvezetés szerinte sem nézett szembe a sikertelenség okaival, és nem vállalta a felelősséget. A pártról úgy vélte, hogy a DK segédcsapata lett, majd „a kormánypárti térfélre játszották át”. Az egykori alapító azt állította: először csak érzelmileg távolodott el a baloldali párttól, megfeledkezett a kilépésről, így tagja maradt, azt pedig hiába várta, hogy az etikai bizottság kizárja, ezért most már tényleg kilép.

Mint arról lapunk már hírt adott, Schmuck Erzsébet, a párt eddigi társelnöke szintén a Facebook-oldalán jelentette be: 15 év után otthagyja az LMP-t, ami már nem zöld és nem ellenzéki, hanem Ungár-pártnak kellene hívni, mert Ungár Péter pártelnök leuralta. A volt társelnök hozzátette:

a párt vezetése abból semmilyen következtetést nem vont le, hogy a listájuk az EP-választáson csupán 0,87 százalékot kapott.

Szerinte az nem derült ki, hogy a párt milyen irányba tart, ráadásul megszavazták az Európai Zöld Pártok szövetségéből való kilépést. Az egykori társelnök arra is kitért, hogy neki rémálom volt, amikor lapunk állandó publicistája, Bayer Zsolt az LMP által támogatott Vitézy Dávid mellett kampányolt az önkormányzati választási kampány utolsó két napján, ezért Schmuck Erzsébet úgy vélte: az LMP ellenzéki pártként megsemmisült.

Borítókép: Ungár Péter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.