Újra lobogni fog a nemzet lángja Budapesten

A Szent István-ünnep vigíliáján a Szabadság téren három színű láng ég majd. A június 4-i, Hősök tári összetartozásunk tüzét követően újra lobogni fog a piros, fehér és zöld lángokból álló tűzzászló, a nemzet lángja Budapesten.

Forrás: MTI2024. 08. 14. 7:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztus 20-i ünnepre történő felkészülésre, elcsendesedésre, magunkba szállásra, lelki összetartozásra, elmélkedésre, a hazáért elmondandó, közös imára lehetőséget adó esemény lesz Szent István király ünnepének előestéjén a budapesti Szabadság téren – írta az MTI által közreadott közleményében az 56 Lángja Alapítvány. 

A napnyugtával kezdődő rendezvényen Zétényi Zsolt mond köszöntő beszédet. A lángok meggyújtását követően jeles művészek közreműködésével ülik körbe a nemzet lángját. 

Különös aktualitást, jelentőséget ad az eseménynek hazánk európai uniós elnöksége, amelynek köszönhetően a Szent István-i gondolatok élednek újra Európa-szerte, vagy ha tetszik, ezen gondolatok megóvásának, újraélesztésének programjával valósulhat meg Európa visszafoglalása

– írja a szervezet közleményében, majd hozzátették, a nemzeti színek és a nemzeti ünnepek régi magyar és ma is élő törvényeink szerint is elválaszthatatlanok egymástól. Ezt fejezi ki majd a nemzeti zászló felvonása a Kossuth téren augusztus 20-án reggel, és erről szól az épületek fellobogózása. Erre szándékozik egyfajta lélekerősítést adni az államalapítás ünnepének alkalmából megtartott rendezvény.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.