Varju László szerint Horn Gyula a baloldal büszkesége, a DK fáklyákkal menetelt a Fővárosi Törvényszék ítélete ellen

Nem sokan voltak kíváncsiak a fáklyás menetre.

2024. 08. 29. 6:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Horn Gyula a baloldal büszkesége, aki jelentős szerepet töltött be Európa újraegyesítésében” – mondta a DK szerda esti budapesti rendezvényén Varju László, a párt alelnöke.

Az ellenzéki párt Budapestre, Horn Gyula XIII. kerületi szobrához hívta azokat, akik azt akarják, hogy a közeli sétány továbbra is a néhai szocialista miniszterelnök nevét viselje. A Fővárosi Törvényszék keddi ítélete szerint az elnevezés jogsértő, ezért hatályon kívül helyezték a Fővárosi Közgyűlés erről szóló rendelkezését.

A DK tiltakozó eseményén több MSZP-s és DK-s politikus, többek között Arató Gergely, Gy. Németh Erzsébet, Horváth Csaba és Török Zsolt is megjelent.

 

Nem sokan voltak kíváncsiak a fáklyás menetre

Varju László szerint Horn Gyula valódi európai politikus volt, akit külföldön is tisztelnek, ám a „kizárólagosságra törekvő” magyar kormány mindeközben el akarja hallgattatni azokat, akik tiltakoznak. A DK alelnöke galádságnak és szégyennek nevezte, hogy a „hatalom” semmissé akarja tenni a volt miniszterelnök emlékét. Varju László beszédét követően az MSZP-s Komjáthi Imre szólalt föl. 

Az ellenzéki politikus szerint „megálljt kell parancsolni a pitiáner rendszernek, amely el akarja törölni a közös múltunkat”. Ebben a helyzetben a szolidaritás a legfontosabb jelszó, össze kell tehát fogni, mert ami történik, az Horn Gyula emlékének meggyalázása – fogalmazott.

 Komjáthi Imre közölte egyúttal, hogy vissza fogják helyezni az utcanévtáblát, ha azt bárki eltávolítaná.

Az eseményről a DK a közösségi oldalán tett közzé képeket, amelyeken jól látszik, a fáklyás tüntetés lényegében érdektelenségbe fulladt.

Borítókép: Fáklyás tüntetéssel tiltakozik a DK a Fővárosi Törvényszék ítélete ellen(Forrás: Facebook/ Demokratikus Koalíció)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.