A Körösökről vezényeltek át vízügyeseket a győri szakaszra

Hétfőn már munkába is álltak.

Forrás: MTI2024. 09. 16. 18:43
Budapest, 2024. szeptember 16.
A Fõvárosi Csatornázási Mûvek munkatársai dolgoznak az árvíz elleni védekezésen a Margitszigeten 2024. szeptember 16-án.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) újabb 28 munkatársa indult útnak hétfőn, hogy az árvízzel leginkább veszélyeztetett Észak-Dunántúlon segítse az állami védvonalakon szolgálatot teljesítők munkáját – közölte a Kövizig. A szakemberek a győr–árpási árvízvédelmi szakaszon teljesítenek majd szolgálatot.

Vasárnap 116 gyulai vízügyes indult a tát–esztergomi és a komárom–almásfüzitői árvízvédelmi szakaszra, ahol hétfőn már munkába is álltak. Hétfőn és kedden 400 ezer homokzsákot szállítanak át a Kövizig területéről a védekezési helyszínekre.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, a vízügyi szervezeteken felül már a honvédség is készen áll az áradás megfékezésére. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elmondta, jelenleg 367 katona teljesít szolgálatot a gátakon, azonban három órán belül több mint ezer katonát tudnak megmozdítani, 24 órán belül pedig több mint négyezret. Amennyiben ennél több katonára lenne szükség, akkor a területvédelmi tartalékosokat mozgósítják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.