Önmagát is cáfolva hazudik az árvízi védekezésről Magyar Péter

Az ország előtt álló nehéz napokban, az árvízhelyzetben is a megszokott álszent, hazug hozzáállást láthatjuk Magyar Pétertől. A Tisza Párt elnöke miközben látványos videókkal és fotókkal illusztrálja, hogy mennyire elhivatottan vesz részt a védekezésben és erre szólít fel mindenkit, a közösségi oldalán hamis, ráadásul önmagának is ellentmondó állításokkal hergel a kormány és az árvízvédelmi hatóságok ellen.

2024. 09. 16. 16:11
EP2I0749
20240614 Budapest Mafred Weber az Európai Néppárt elnöke / EPP / megbeszélést folytatott Magyar Péterrel a Tisztelet és Szabadság Párt / Tisza Párt / vezetőjével és alelnökével a Karmelita kolostorban. Fotó: Teknős Miklós TEK Magyar Nemzet MN A képen: Manfred Weber Magyar Péter Fotó: Tekn?s Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnégy órán belül megcáfolta saját magát Magyar Péter az árvízi védekezés kapcsán. A Tisza Párt elnöke hétfőn reggel a közösségi oldalán szállt bele a kormányba és a hatóságokba, azt kifogásolva, hogy nincsenek felkészülve a védekezésre. „Miért csak a civilek ezrei vannak a gátakon? Hol vannak a Magyar Honvédség katonái? Csak óriásplakátokon? És az állandóan emlegetett tartalékosok?” – írta többek között a posztjában Magyar. A miniszterelnöknek címezve számonkérte azt is, hogy 2013 óta szerinte nem épültek mobil gátak a legveszélyeztetettebb szakaszokon.

Vegyük sorra tehát, miben és hogyan hazudik a Tisza Párt elnöke!

Vasárnap az Európai Parlament elnökének, Roberta Metsolának írt levelében még azt állította, hogy a hatóságok felkészültek az árvízre. Az angol nyelvű levél második bekezdésében egyértelműen fogalmazott: „the authorities are ready…” azaz a hatóságok készen állnak. Ez a megállapítás szöges ellentétben áll a hétfői posztjában olvasható kritikával.  

 

A Tisza Párt elnökének kirohanását cáfolják a történések is, hiszen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter már vasárnap intézkedett a katonák kivezényléséről az árvíz által különösen veszélyeztetett területekre.

„Több vármegye megkeresésére elrendeltem katonáink kivezénylését árvízvédelmi munkálatokra. Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár, a Területvédelmi Erők, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred egységei már úton vannak. Ott vagyunk, ahol szükség van ránk” – hangsúlyozta a miniszter a közösségi oldalán vasárnap. 

A mobilgát-rendszerről is valótlanul állította Magyar, hogy 2013 óta nem épült semmi, erre az egyik ékes cáfolat a miniszterelnök egyik friss hétfői videójában látható. Visegrádnál bemutatták, hogy két kilométer hosszú mobil gát épült, ami több százezer homokzsákot vált ki, és biztonságot nyújt az ott lakóknak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.