A magyar kormány nem adja brüsszeli kézbe a bevándorláspolitikát + videó

Úgy látszik, a német lakosság türelme elfogyott az illegális migráció negatív következményeivel kapcsolatban – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Tv2 reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy a németek határellenőrzéseket vezetnek be a terrorcselekmények után. Bakondi György közlése szerint ha egy országban a népesség tíz százalékát eléri az illegális migránsok aránya, a folyamat következményei nehezen visszafordíthatók.

2024. 09. 12. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány mindent megtesz a lakosság biztonsága, a belső rend fenntartása érdekében – erről beszélt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Tv2 reggeli műsorában.

Emlékeztetett: a németek minden határukon ellenőrzést vezettek be fél évre, miután az országban több súlyos terrorcselekmény történt, és emiatt a kormánypártok nagyon rosszul szerepeltek két tartományi választáson. Úgy látszik, a német lakosság türelme elfogyott az illegális migráció negatív következményeivel kapcsolatban – jegyezte meg a főtanácsadó.

Egy szövetségi rendőr őrzi az illegális migránsokat a német–lengyel határ közelében, Forstban (Fotó: AFP/DPA)

 

Mi a német bevándorláspolitika lényege?

Bakondi György rámutatott: az ottani sikertelen bevándorláspolitika lényege, hogy mindenkit beengednek, aztán aki nem felel meg a menekültügyi szabályoknak, azt megpróbálják eltávolítani az országból, tízből kilencszer sikertelenül. Akik így maradnak az országban, sokszor bűnözésből élnek, de többnyire azok sem illeszkednek be a társadalomba, akik megkapják a menekültstátust – fűzte hozzá. A németországi határellenőrzés bevezetése és a kitoloncolások felgyorsítása kapcsán üzente Orbán Viktor kormányfő Scholz kancellárnak:

Üdv a klubban!

Az egyik német miniszter már arról beszélt, várja a migrációs paktum bevezetését, ami a problémát az EU külső határaira, tehát például Magyarország déli határára tolja. Bakondi ennek kapcsán elmondta, hogy a magyar kormány harcol ez ellen.

A magyar kormány azt akarja, hogy nemzeti hatáskörben maradjon a bevándorláspolitika, minden ország maga dönthesse el, hogyan védi meg lakosait az illegális migráció következményeitől.

Bakondi György közlése szerint ha egy országban a népesség tíz százalékát eléri az illegális migránsok aránya, a folyamat már nagyon nehezen fordítható vissza. Ezért sem akarja a magyar kormány, hogy Magyarországra nagy számban érkezzenek beilleszkedni nem tudó migránsok. Mindeközben Brüsszel 80 milliárd forintos büntetéssel, ezen felül minden nap újabb 400 milliós bírsággal sújtja Magyarországot azért, mert nem vezeti be azt a rendszert, ami ott nem működik. Ám a magyar kormány folyamatosan tárgyal az EU-val, s ott is folyamatosan keresik az új megoldásokat, Olaszország például Albániában táboroztatja a migránsokat – mondta a miniszterelnök főtanácsadója.

Borítókép: Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.