Szoboszlai egy lábtörés miatt váratlan helyzetbe került a Liverpool csapatában

Az angol U21-es labdarúgó-válogatott a napokban két mérkőzést is játszott, s a keretben ott volt a Liverpool játékosa, Harvey Elliott is, aki azonban egyik meccsen sem lépett pályára. Ma kiderült, hogy a Liverpool 21 éves középpályása eltörte a lábfejét, és október végéig aligha tér vissza. A Vörösöknél Elliott Szoboszlai Dominik posztriválisa, de a Premier League első három fordulójában Arne Slot vezetőedző csak hét perc játéklehetőséget adott számára.

2024. 09. 11. 17:00
SZOBOSZLAI Dominik; ELLIOTT, Harvey
Liverpool, 2024. május 5. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa (j) Harvey Elliottot váltja az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában játszott FC Liverpool-Tottenham Hotspur mérkõzésen Liverpoolban 2024. május 5-én. A liverpooli együttes 4-2-re gyõzött Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol U21-es labdarúgó-válogatott múlt pénteken Eb-selejtezőn idegenben 0-0-s döntetlent játszott Észak-Írország ellen, hétfőn pedig felkészülési meccsen hazai pályán 4-1-re nyert Ausztria ellen. S bár Harvey Elliott is benne volt a keretben, egyik mérkőzésen sem játszott, még a kispadra sem ült le. Az angol szövetség nem verte nagy dobra, s a Liverpool sem, hogy mi a mellőzés oka, de ma kiderült: a 21 éves középpályás az egyik edzésen arra panaszkodott, hogy fáj az egyik lábfeje, az orvosi vizsgálatok pedig törést mutattak ki.

Harvey Elliott
Harvey Elliott az előző szezonban a Tottenham elleni gólja uán. Idén nagyot fordult vele a világ… (Forrás: X/Liverpool FC)

Elliott az U21-es válogatottnál sérült meg, és nagyon rossz időszaka van. A középpályás a Premier League első három fordulójában csak hét perc játéklehetőséget kapott Arne Slot vezetőedzőtől, augusztus 25-én a Brentford elleni hazai, 2-0-s győzelmet hozó meccsen állt be a hajrára. A Liverpool két idegenbeli győzelmét (az Ipswich ellen 2-0, a Manchester United ellen 3-0) a kispadról nézte végig.

 

Elliott hosszú időre kidőlt, Szoboszlai nem pihenhet

Harvey Elliott a Vörösöknél Szoboszlai Dominik posztriválisának tekinthető, tavaly Jürgen Klopp számított a játékéra, a bajnokságban 34 meccsen szerepelt, ezeken három gólt és hat gólpasszt könyvelhetett el, az Európa-ligában tíz meccsen négy gólpassza volt. A Kloppot váltó Slot a bajnokság elején viszont szembetűnően mellőzte, és Elliott október végéig biztosan nem léphet pályára, a hírek szerint ennyi kényszerpihenő vár rá. Slotnál Szoboszlai alapember, és Elliott kiesésével még biztosabb lehet a helye a csapatban. Ami egyúttal azzal is járhat, hogy még több teher hárul rá; a Pool október 5-ig hét meccset játszik: kettőt a Bajnokok Ligájában, négyet a Premier League-ben, egyet a Ligakupában. Szoboszlai a Liverpool mindhárom idei bajnoki meccsén végig pályán volt, miként a magyar válogatott  két találkozóján is; nagy kérdés, hogyan bírja majd a terhelést.

 

Egy parádés gól Elliott-tól a Tottenham ellen:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.