Ég a szemét, egy papírbálázó is kigyulladt

A napokban nem ez az első ilyen pusztítótűz.

2024. 09. 06. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezerötszáz bálát, ezertonnányi papírhulladékot érint az a tűzeset Szolnokon, ahol csütörtök délután gyulladt ki nagy mennyiségben felhalmozott, szabadban tárolt papírhulladék a Kőrösi út közelében – tudatta péntek hajnalban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Közleményükben kiemelték, hogy a területen egy papírbálázó is kigyulladt. A szolnokiak mellett Ceglédről, Kunszentmártonból, Mezőtúrról, Jászberényből és a fővárosból érkező hivatásos egységek csütörtök estére öt vízsugárral akadályozták meg a bebálázott papírhulladék tüzének terjedését. A környező épületekből tizenöt gázpalackot vittek ki, a beavatkozás idejére szünetelt a vasúti közlekedés a közeli pályán, majd idővel csökkentett sebességgel haladhattak a szerelvények. A tűzoltók munkáját munkagép is segítette, amellyel szétválasztották az égő és nem égő hulladékot – olvasható az OKF közleményében.

Megszaporodtak a tűzesetek 

Csütörtökön hatalmas lángok pusztítottak közel 200 hektáron, égtek a fenyvesültetvények, az aljnövényzetek és az erdős részek, egy sertéstelepért is nagy erőkkel kellet küzdenie a tűzoltóknak Vönöck és Kenyeri között.

 Tűzeset Vönöck és Kenyeri között Forrás: Vaol

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Vaol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.