Folytatódik a szúnyogirtás

Országszerte több mint tíz helyen kezdődik újra a vérszívók gyérítése.

Forrás: MTI2024. 09. 02. 15:36
Fotó: Varga György
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten Budapest hat kerületében, a Csepel-szigeten, Sopronban és környékén, valamint a Szigetköz több településén várható szúnyoggyérítés – tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-t. A közlemény szerint a munkát az esti és éjszakai órákban végzik, amikor a szúnyogok a legaktívabbak. 

Az augusztus második felében több helyen lezúdult csapadék és az otthonok környezetében megmaradt vizek kedveztek a szúnyogok fejlődésének, emiatt több helyen ismét szükség van a védekezésre. Amíg a nyár első felében az árvízi fajok okozták a fő ártalmat, mostanra az emberközeli életmódot folytató szúnyogok, köztük a házi szúnyogok jelenléte vált meghatározóvá

– írta a katasztrófavédelem, majd hozzátették, ezért célszerű felszámolni a ház körüli tenyészőhelyeket a vízzel teli hordók, edények kiürítésével. Ezzel jelentősen csökkenthető a szúnyogártalom, és megakadályozható az inváziós fajok további terjedése.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.