Gyurcsány tényleg írt egy krimit, álnéven fog megjelenni a könyv

A nehezen értelmezhető A kereszt halála címet kapta az opusz.

Forrás: Mandiner2024. 09. 14. 13:50
Budapest, 2024. június 7.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart a DK budapesti székházában 2024. június 7-én. Ezen a napon Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fõpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtõl, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit.
MTI/Purger Tamás
Fotó: MTI/Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán újságolta el, hogy írt egy könyvet, amit nemsokára megvásárolhatnak az érdeklődők. A női álnéven írt 416 oldalas opusz szeptember 20-án fog megjelenni „A kereszt halála” címmel – számolt be a Mandiner. A Magyar Nemzet már megírta, hogy a bukott miniszterelnök irodalmi babérokra tör, és álnéven írt egy krimit, ezt most Gyurcsány Ferenc el is ismerte.

Nem ez az első könyv, ami a DK elnökéhez fűződik, azonban ebben a műfajban még nem alkotott. Még 2005-ben írt egy politikai könyvet Útközben címmel a 2006-os választásokra készülve, aztán 2013-ban egy szakácskönyvvel rukkolt elő. Állítása szerint azóta is írt, de csak magának, nem adta ki a szerzeményeit.

Az új könyvének keletkezését így ecsetelte:

Tavaly tavasszal hirtelen ötlettől vezetve, pár perc gondolkodás után megírtam egy elképzelt krimi első fejezetét. Csak úgy játékból, egyszerűen tudni akartam, hogy megy-e.

Ezután egy kis szünetet követően folytatta az írást, és mostanra meg is született a könyv, amit álnéven jegyez. Erről Gyurcsány azt mondta, hogy édesanyjának a nevét használja íróként, így lett Varga Katalinból Kate Vargha az álneve. Ezt azért tartotta fontosnak, hogy jobban elváljanak egymástól a politikai megnyilvánulásai és az ilyen típusú munkái.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.