Helikoptert is be kellett vetni, de Kisoroszi biztonságban van + videó

A honvédelmi miniszter videóban jelentkezett be a víz által körbevett faluból.

Forrás: Facebook2024. 09. 22. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisoroszi is biztonságban van – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a közösségi oldalán megjelent legújabb videójához.

A tárcavezető leszögezte, Kisoroszi az árvíz során mindig komoly támadás alatt áll, hiszen körbeveszi a víz. A honvédelmi miniszter felidézte, hogy amikor értesült a falut sújtó helyzetről, egyből megkezdődött a honvédség részéről a segítségnyújtás megszervezése.

 

Folytatódik a munka

– Egy operatív tisztet jelöltem ki, aki kifejezetten a kisorosziak igényeire figyel, illetve egy helikopter is települt ide, a H145-ös Airbus helikopterünk, amelynek a tegnapi nap feladata is akadt, hiszen egy beteget kellett sürgősséggel bejuttatnia a körülzárt településről a kórházba – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf a videóban.

Ez hál' Istennek sikerült, a beteg jól van, és így az együttműködésünk Kisoroszi és a magyar honvédség között töretlenül folytatódik

 – mondta a miniszter, majd hozzátette: – Ahogy vonul el az ár, úgy gondoskodunk arról, hogy ahol szükséges, a magyar honvédség mindig az emberek segítségére álljon. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát – zárta a videót.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Kisorosziban (Forrás: Facebook/ Szalay-Bobrovniczky Kristóf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.