Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Több száz magyar katona van jelenleg is a gátakon + videó

Hétfőn Neszmélyen járt a honvédelmi miniszter, ahol meglátogatta az árvízvédelemben szolgálatot teljesítő katonákat, és arról beszélt, hogy szükség esetén országszerte több ezer katona is bevethető.

2024. 09. 16. 18:20
Neszmélyen és Pilismaróton védekeznek a tatai katonák
Forrás: Honvedelem.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vízügy igényei szerint ezer katona azonnal bevethető az árvízi védekezésben, 24 órán belül pedig 4000 mozgósítható – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter hétfőn Neszmélyen. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette, ezt a számot a területvédelmi tartalékosok bevonásával folyamatosan emelni tudják. A Magyar Honvédség készen áll és segít a vízügynek, hogy megóvják az emberek életét, az otthonokat. A Magyar Honvédség helikopterei az árvízi gócpontok felmérésében segítenek, illetve a lánctalpas kétéltű járművek is rendelkezésre állnak – ismertette a miniszter.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.