Nemsokára indul a Köbüki program + videó

Megújult a Nemzeti Tehetség Program arculata és honlapja.

Forrás: MTI2024. 09. 30. 22:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújult a Nemzeti Tehetség Program arculata és honlapja, a 13 meglévő weboldalból közös oldalt hoztak létre, amelyen bemutatják, milyen programok, ösztöndíjak, mentorálási lehetőségek érhetők el – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára a közszolgálati televízió műsorában.

Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára elmondta: a program hatékonyságának növelése érdekében a már meglévő tizenhárom weboldalból egy közös oldalt hoztak létre, amelyen bemutatják, hogy milyen programok, ösztöndíjak, mentorálási lehetőségek érhetők el.

Nagy-Vargha Zsófia a megújult honlap egyik leginnovatívabb újdonságának a Tehetségtérképet nevezte, amely a hazai és határon túli fiataloknak szóló tehetséggondozó programokat gyűjti össze.

A Tehetségtérkép funkcióba beírható, ki milyen területen keres magának programot, online legyen vagy személyes jelenléttel járó, hol lakik, mi a legnagyobb távolság, ahová még el tud menni, és a keresőprogram kiadja, milyen lehetőségek vannak.

Nagy-Vargha Zsófia hangsúlyozta: a program folyamatosan bővül, lehet, hogy valaki még nem talál tehetséggondozó programot a lakóhelye közelében, de ezek száma jelentősen bővül a következő hetekben.

 

Indul a „Köbüki” program

Nagy-Vargha Zsófia a Kossuth rádió műsorában arról beszélt, hogy néhány hét múlva meghirdetik a „Köbüki” tehetséggondozó tanári ösztöndíjat.

Azok a pedagógusok pályázhatnak, akik a klasszikus természettudományos tárgyakon kívül magyar nyelvet és irodalmat, történelmet, ének-zenét, vizuális kultúrát tanítanak, akár alapfokú művészeti iskolában.

Ha valakinek van kimagasló eredményt elért diákja, formanyomtatvány kitöltése után automatikusan megkapja az ösztöndíjat. A támogatás havi nettó 75 ezer forintot jelent tíz hónapon keresztül.

Borítókép: Nagy-Vargha Zsófia (Forrás: MTVA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.