Kapaszkodjanak: kiszámoltak, mennyi víz folyt már le a Dunán

És ez még semmi ahhoz, amennyi a Boris ciklonból lehullott.

Forrás: Időkép.hu2024. 09. 19. 22:31
IMG_3015
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő éjféltől csütörtök délutánig – az emelkedő vízszint miatt egyre gyorsabban, jelenleg kb. 7500 m3/másodperc (!) sebességgel – már közel egy balatonyi víz ömlött át a fővárosi szakaszon 

számolta ki az Időkép.hu

Mint írják, a folyamat a következő napokban ráadásul tovább gyorsul, a következő balatonyni mennyiség két és fél nap alatt összegyűlik, így egy hét leforgása alatt két balatonnyi víz halad át a Duna medrén Budapestnél.

Az Időkép.hu szerint ha ennyit vizet Magyarország teljes területére szétterítenénk, 4 centis, bokáig érő víz állna mindenhol. A teljes árhullám alatt átvonuló víz ennél több lesz, pontos becslést azonban csak a levonulást követően lehet adni majd.

A számítás módszertanáról, valamint arról, hogy a a Boris ciklon múlt héten nagyjából 21 balatonnyi vizet locsolt Közép-Európára, részletesebben az Időkép.hu cikkében olvashat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.