Kiszáradt a Tisza

A folyó medrébe hívták össze az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságát.

2024. 09. 11. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tisza szárazra került medrébe hívta össze egyeztetésre a fenntartható fejlődés bizottságát az LMP-ből kilépő, de a frakcióban még bent ülő Keresztes László Lóránt – adta hírül közösségi oldalán a poltikus. 

A politikus által kezdeményezett rendkívüli ülésen senki nem vett részt rajta kívül, pedig állítása szerint az egyeztetésre meghívta az agrárminisztert és az energiaügyi miniszter is. 

Nem új keletű egybként a Tiszánál ez a jelenség: Szolnoknál 2015-ben olyan alacsony volt a vízállás, hogy előbukkant a folyóból két régi hajóroncs. De a folyó ezen szakaszán egy török kori híd maradványai idén is megmutatták magukat, valamint egy ódon stég lábának megmaradt elemei is láthatóvá váltak a helyi szabadstranddal szemben. 

 Borítókép: A Tisza száraz medrébe összehívott egyeztetés (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.