Komoly akcióba kezdett a rendőrség, százegy év és tizenkétmilliós büntetés lett a vége

Összesen 1439 ügyet elemeztek.

Forrás: Police2024. 09. 04. 14:10
Budapest, 2024. június 29.
Rendõrautó közlekedik a Blaha Lujza tér környékén.
MTVA/Lapis Renáta
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
illusztráció Fotó: MTVA/Lapis Renáta
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Havonta veszi górcső alá a Budapesti Rendőr-főkapitányság a kerületi rendőrkapitányságokkal közösen a szervek által folytatott körözési eljárásokat. Augusztus első felében a IV., az V., a XI. és a XXI. kerületi rendőrkapitányságokkal elemeztek összesen 1439 ügyet – adta hírül a rendőrségi portál.

Augusztus 16-án tehát összehangolt akciót szerveztek, amelyben 61 embert fogtak el, akiket egyebek mellett rablás, lopás, csalás, személyi szabadság megsértése és garázdaság miatt kerestek, valamint épségben megtaláltak három, eltűntként nyilvántartott személyt is.

A BRFK összesítette a februárban indított akciósorozat eredményeit. Azóta 412 embert fogtak el; az elfogatóparancsok elrendelésének okai között szerepelt emberölés, emberkereskedelem, zsarolás, súlyos testi sértés, kábítószer-kereskedelem és szexuális kényszerítés is, amelyekért

 összesen 101 év letöltendő szabadságvesztést és több mint 12 millió forint pénzbírságot szabtak ki a bíróságok.

 Megtaláltak 11 eltűntként bejelentett embert, 19 további esetben pedig különböző hatóságok megkeresésére állapították meg az illető tartózkodási helyét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.