Lázár nem asszisztál Magyar kampányához

A Tisza Párt elnöke reality show-t rendezne volt főnökével való találkozójából, a miniszter viszont nem szeretne kampányarc lenni.

2024. 09. 03. 14:35
LÁZÁR János
Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétette saját közösségi oldalán a Magyar Péterrel folytatott levelezését Lázár János. A Tisza Párt elnöke a MÁV helyzete miatt kért találkozót korábbi főnökétől, azonban a közlekedési miniszter szerint utólag megváltoztatta a feltételeit, könnyen lehet, hogy arra játszik, hogy ne valósuljon meg a „várva várt” találkozás. 

„Megtisztelő, hogy alkalmasnak tart arra, hogy a Tisza Párt kampányának egyik főszereplője és arca legyek, de ismert politikai elköteleződésem miatt erre sem szándékom, sem lehetőségem nincs. Fogalmazhatnék úgyis: reality igen, reality show nem” – üzente közösségi oldalán Magyarnak Lázár. 

Mint az a közzétett levelezésből látszik, a miniszter javaslata szerint mindkét fél kétfős stábot hozhatna magával, a baloldali pártvezér viszont a teljes médiát szeretné meghívni a találkozóra. Abban sincs egyetértés a két politikus között, hogy melyik vonalon vonatozzanak. Magyar Péter olyan útvonalakat javasolt, amelyek köztudottan rossz állapotban vannak. 

„Az Ön által említett vonalak problémáival mind a MÁV-csoport vezetése, mind pedig én, személyesen tisztában vagyok. Ezeket a gondokat az új közlekedési kormányzat részéről senki nem elfedni vagy relativizálni akarja, hanem megoldani” – szögezte le Lázár.  

„Remélem, az Ön által eredetileg kért találkozó műfajának, körülményeinek mostani megváltoztatását nem azért javasolta, hogy azt el kelljen utasítanom.
Többet feltételeztem Önről annál, semmint hogy a találkozó létrejötte helyett annak elmaradására játsszon” – szúrt oda egykori beosztottjának a miniszter.  

Ismert, Magyar Pétert addig nem igazán érdekelte a közösségi közlekedés állapota, amíg a Volánbusz és a Magyar Közút felügyelőbizottságában üldögélt milliókért. Ezekbe a pozíciókba akkor nevezték ki, amikor már Lázár János felelt a közlekedési területért a kormányon belül. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.