LEGO-játékvárost építettek Nyíregyházán

A Nyíregyházi Egyetem campusán rendezte meg a LEGO Manufacturing Kft. a tanulással egybekötött játékos fesztivált.

Forrás: SZON2024. 09. 08. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családok, kicsik és nagyok vethették bele magukat vasárnap az egész napos játékba, a tavalyi siker utáni az idén is sokan érkeztek a vármegyeszékhelyről és a vármegyehatáron túlról Nyíregyházára, a LEGO Játékváros rendezvényre.

A délelőtti sajtóbejárás alkalmával Chresten Bruun, a nyíregyházi LEGO gyár igazgatója kiemelte, hogy munkatársaik révén ezer szállal kötődnek ehhez a városhoz és a régióhoz.

– Hogy ez a közösség még erősebb legyen, létrehoztuk a LEGO Játékváros elnevezésű rendezvényt, hogy lehetőséget teremtsünk a találkozásra és a közös játékra. Sok kollégánk önkéntesként vesz részt a mai eseményen, hogy megmutassa, hogyan dolgozunk mi, mit gondolunk a játékról, és hogy személyesen tudjunk találkozni a LEGO-rajongókkal és az érdeklődőkkel – mondta a gyárigazgató.

Chresten Bruun a LEGO Játékváros sajtóbejárásán elmondta, az eseményről már régóta álmodoztak, és tavaly, nyíregyházi jelenlétük tizenötödik évfordulóján végre lehetőségük nyílt arra, hogy egy egész napos játékos tanulásra és szórakozásra invitálják az érdeklődőket. A nyíregyházi LEGO gyár igazgatója emlékeztetett, tavaly mintegy húszezer látogatót vonzott a játék ereje a Kossuth térre.

Játék és kreativitás

– Remélem, hogy akik ott voltak, jól érezték magukat azon a napon. Ez annyi energiát adott nekünk, hogy tudtuk, egy nap vissza kell térnünk a LEGO Játékváros rendezvénnyel, hogy újra belépjünk a határtalan játék és kreativitás világába. Cégünk küldetése nemcsak a jövő generációinak inspirálása és fejlesztése, hanem a játékon keresztüli tanulás globális erejének képviselete is – emelte ki a gyárigazgató a sajtóbejárás alkalmával.

Chresten Bruun elmondta, a Nyíregyházi Egyetemmel nagyszerű a kapcsolatuk, és a sokéves együttműködésüknek köszönhetően a felsőoktatási intézmény vállalta, hogy a campusán ad otthont a rendezvénynek.

– A szórakozás és az egész napos játéklehetőség mellett az egyetemmel közösen olyan programok széles skálájával is készültünk, melyeken anélkül, hogy észrevennétek, tanulhattok valami újat – szólt a rendezvény résztvevőihez a gyárigazgató, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a LEGO Manufacturing Kft. a régió egyik legnagyobb foglalkoztatója, és az idén elnyerték az év legvonzóbb munkáltatója címet.

Az idei LEGO Játékváros rendezvényen nemcsak az önfeledt játék, hanem a játékon keresztüli tanulás fontossága, a természettudományos érdeklődés is kiemelt szerepet kapott, így esett a helyszínválasztás a Nyíregyházi Egyetem campusára, és ennek szellemében hívtak meg a szervezők számos területről előadókat, partnereket.

A Svábhegyi Csillagvizsgáló és az utazó planetárium előadásokkal, több LEGO-rajongói csoport robotprogramozással és egyéb foglalkozással készült, de volt rendhagyó fizika kísérlet, LEGO citera koncert, robot Sumo verseny több mint húsz csapattal, sőt az egyetemi programok között még egy repülőgép-szimulátorba is beülhettek a látogatók. A kreatív alkotás terén pedig bárki építhetett egyedi mozaikot, megismerkedhettek a minifigura- és diorámaépítés és -fotózás trükkjeivel is. 

Az egyetem B épületének Kodály termében egész nap érdekes előadások, prezentációk, az A és D épületben pedig (a teljesség igénye nélkül) planetárium, robotversenyek, kreatív workshopok is várták a látogatókat – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei hírportál, a SZON cikkében.

Borítókép forrása: SZON

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.