Liberális jogász leplezte le Magyar Pétert: a mentelmi jog nem cirkuszra van + videó

Amit Magyar Péter művelt az Ötkertben, „az nem olyan téma, amit a mentelmi jognak védeni kellene”.

2024. 09. 30. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fodor Gábor volt a vendége a Hír TV Csörte című műsorának. A liberális jogász leszögezte, hogy „tőrőlmetszett butaság”, amit Magyar Péter a mentelmi joggal csinál – írja a Mandiner.

– A mentelmi jognak megvan a maga szerepe, méghozzá az a szerepe évszázadok óta, amióta egyébként létezik, hogy a politikai véleménynyilvánítás szabadságát védi, hogy ne lehessen valakit a politikai véleménye miatt olyan helyzetbe hozni, hogy ráfogjanak bűncselekményeket, hogy politikailag eltüntessék – magyarázta a jogász.

Fodor Gábor szerint „tehát a Magyar Péter-féle ügy, a cirkusz a szórakozóhelyen semmilyen körülmények között nem tartozik ide”,

az nem olyan téma, amit a mentelmi jognak védeni kellene.

Szerinte a Magyar Országgyűlés visszavonná Magyar Péter mentelmi jogát: „a magyar parlament szokása is az, hogy ilyen esetekben ki szokták adni az illetőt, hogy álljon bíróság elé”.

Az, hogy az Európai Parlament mit fog tenni, kérdéses, mindenesetre a Fidesz megkereste az ügyben Manfred Webert, aki a vezetője annak a pártcsaládnak, amelyben Magyar Péter és a többi tiszás politikus ül.

Borítókép: Magyar Péter, a Tisza Párt vezére (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.