Magyar Péter a közmédiában is menekült a kínos kérdések elől

Még egyetlen percet sem dolgozott az EP-ben, most a fővárosi ügyekről akart beszélni, de ez sem sikerült.

2024. 09. 26. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A júniusi választási eredmények értelmében a hamarosan megalakuló Fővárosi Közgyűlésben tíz képviselője lesz a Tisza Pártnak. A közmédia a párt budapesti listavezetőjét szerette volna ennek kapcsán kérdezni, azonban a párt ragaszkodott ahhoz, hogy Magyar Péter szerepeljen. A fővárost érintő ügyekről Magyar Péter a M1 televízió és a Kossuth rádió ma reggeli műsoraiban aztán nem sokat beszélt, néhány konkrétum említése mellett próbált keresni „egy tágabb kontextust”, így beszélt például a vidéki szülészetekről, vagy Göd és Paks városok helyzetéről. A Tisza Párt elnöke vagy nem válaszolta meg a neki feltett kérdéseket, vagy csak nagyon szűkszavúan vetett oda valamit a műsorvezetőknek. 

 

Magyar Péter nem adott érdemi válaszokat

Többször is megtörtént, hogy a feltett kérdés után teljesen másról kezdett beszélni, majd amikor a műsorvezető megkérte, hogy a kérdésre válaszoljon, Magyar arra hivatkozott, hogy azt teszi, csak szélesebb kontextusban, miközben mondandójának gyakran köze sem volt a riporteri kérdéshez. 

Ez különösen akkor volt megfigyelhető, amikor a számára kínos kérdések vetődtek fel, például amikor volt barátnője, Vogel Evelin tegnapi interjújára reagáltatták (volna), vagy amikor magyarázatot kértek tőle a Diákhitel Központ elnökeként a barátja, Trentin Balázs érdekeltségi körébe tartozó cégekkel kötött szerződésekről. 

De Magyar Péter a fővárost érintő ügyek helyett is inkább a vidéki szülészetekről, illetve más városok (Paks, Göd) helyzetéről kezdett beszélni. 

Néma csend a Karácsonnyal folytatott tárgyalásokról

A Tisza Párt elnöke az M1 adásában megosztotta azt az elméletét, miszerint Karácsony Gergely főpolgármester „násztáncot jár” Orbán Viktor miniszterelnökkel, és Magyar szerint Karácsony már jobban akar olimpiát rendezni, mint Orbán. Eközben Karácsony korábbi állítását ismételgette arról, hogy a kormány kivérezteti a fővárost a szolidaritási hozzájárulással, arról azonban nem szólt, hogy Budapestnek eközben rekord adóbevétele volt. Magyar érdemi információként még Vitézy Dávid arról szóló ötletét dobta be, hogy a BKK-járatokon erősítsék meg a rendészetet. 

Kérdezték arról is, hogy miért nem dolgozott még egyetlen percet sem az Európai Parlamentben, amire azt felelte, hogy eddig ott csupán két bizottsági ülés zajlott.

 

Magyart többször is hívták a közmédiába, mégsem ment

Visszatérő elem volt az interjúkban az, hogy Magyar Péter a közszolgálati televíziót és rádiót rendszeresen szapulta, goebbelsi propagandamédiumoknak nevezte. 

Megállás nélkül szajkózta, hogy őt soha nem hívták meg, amit a műsorvezetők tényszerűen cáfoltak, hiszen eddig is számtalan meghívást kapott, például a 48 perc című műsorba. Azonban már többször elutasította annak a lehetőségét, hogy Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával vitázzon.

Mi sem mutatja jobban Magyar Péter viszonyát a nőkhöz, mint az, hogy hasonlóan a tegnap esti ATV-s interjúhoz, a női műsorvezetővel szemben különösen agresszíven, lekezelően lépett fel, rendszeresen belé fojtotta a szót, a Kossuth rádióban viszont úgy vágott a műsorvezető szavába, hogy egyszerre beszéltek és érthetetlenné vált az interjú.

Jól érezhetően a második tízperces műsoridő végére Magyarnál teljesen elszakadt a cérna, nem bírta idegekkel, hogy beszélgetnie kellene a műsorveztővel. Annak ellenére, hogy Magyar Péter több meghívást kapott a közszolgálati médiumokba, tegnap bejelentette, hogy tüntetést szervez ellenük.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.